Jaki trunek wybrać na Sylwestra

Jaki trunek wybrać na Sylwestra?

Sylwester to wyjątkowa noc w roku. Przygotowujemy się do niej na wielu polach. Od planów dotyczących ubioru czy fryzury po menu i napoje, w tym alkohole. Prosecco, gin z tonikiem czy whisky, bez względu na to, co wybierzemy ważne, aby zabawa była szampańska, a wybór jest naprawdę spory.

Jaki alkohol na Sylwestra?

Wybór serwowanego trunku warto oprzeć o menu, okazję oraz własne preferencje. W zależności od tego, w jakim stylu organizujemy zabawę sylwestrową, dobieramy do niego podawany alkohol. Na względzie należy też mieć preferencji naszych gości oraz możliwe najwygodniejszy sposób podawania alkoholu. Jeśli organizujemy niewielkie, luźne spotkanie w gronie bliskich przyjaciół możemy podać piwo czy wódkę. Każdy będzie mógł bez problemu sięgać po kieliszek czy przemieszczać się z butelką piwa. Na bardziej eleganckie okazje idealne mogą okazać się trunku typu whisky czy gin. Whisky świetnie odnajdzie się nie tylko solo, ale też i w różnorakich drinkach. Jeśli ogólnie stawiamy na drinki, możemy wybrać mix różnych alkoholi. Na eleganckich przyjęciach dobrym wyborem będą też wina. Warto podać zarówno białe jak i czerwone, tak żeby można było je dostosować nie tylko do podawanych dań, ale i preferencji pijących.

Prosecco i szampan, czyli królowie sylwestra

Jeśli jesteśmy przy temacie win, to niewątpliwymi liderami rynku win musujących jest szampan i Prosecco. Szampan będzie idealnym wyborem na wytworne przyjęcie. Nie mniej elegancką, choć na pewno bardziej dostępną opcją jest Prosecco. To wino musujące będzie pasowało zarówno do eleganckiego przyjęcia jak i luźnego spotkania ze znajomymi. Co więcej, Prosecco sprawdzi się nie tylko solo, ale też jako składnik wielu popularnych ostatnio drinków, jak np. aperol. Wśród win musujących znajdziemy też wiele opcji, dla osób niepijących alkoholu jak Prosecco 0%. Bez względu na to, na jaki alkohol się zdecydujemy, pamiętajmy, że najważniejsze jest nasze samopoczucie nie tylko podczas zabawy, ale i następnego dnia.